Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Νέα από το Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων !

Σε ένα πάρα πολύ καλό και εορταστικό κλίμα, με αρκετό κόσμο και με έναν θαυμάσιο καιρό, έγινε ο αγιασμός και η έναρξη του β΄ κύκλου σπουδών του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων.
Ο αγιασμός έγινε από τους Ιερωμένους φοιτητές του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων, με την παρουσία του Δημάρχου Σφακίων και των Καθηγητών κ.κ. Α. Παπαϊωάννου, Μ. Καναβάκη και του Δρ. Γ. Πατεράκη, καθώς και παρουσία εκπροσώπου του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου, κ. Μ. Μάγκο. 
Το πρώτο μάθημα - διάλεξη του δεύτερου έτους, έγινε από τον Υπ. Δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κων. Σπαντιδάκη με θέμα...Η εκκίνηση των Ολυμπιακών αγώνων στη Μινωική Κρήτη !
Ο αγιασμός και η διάλεξη, πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρο του Δ.Ε.Α.Π. (στο χωριό, Καψοδάσος), που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον κ. Νικόλαο Μαρκουτσάκη ! 

Σημ: 1) Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ι. Ζερβός δεσμεύτηκε...για την εντός διμήνου, οριστική λύση του θέματος της αίθουσας του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων ! με την εγκατάστασή του στον χώρο του σημερινού Δημαρχείου Σφακίων.
2) Εκείνο βέβαια που πρέπει να σημειώσουμε....είναι η απουσία (από τον αγιασμό, αλλά και από την όλη διαδικασία των μεταπτυχιακών και γενικά του Δ.Ε.Α.Π.) του Αντιδημάρχου Σφακίων,  κ. Μανούσου Χιωτάκη ! η οποία πιθανότατα να οφείλεται στην απομάκρυνση του από την Αντιδημαρχία του Δήμου, με απόφαση Δημάρχου !
Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα του Δημάρχου για αυτήν την απόφαση και δεν μας ενδιαφέρει !
εξάλλου είναι εσωτερικά τους...
Πάντως ο κ. Μανούσος Χιωτάκης, ήταν η "ψυχή" του Δ.Ε.Α.Π. Σφακίων και όχι μόνο !

Ο κ. Μ. Χιωτάκης, έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από την πλειοψηφούσα Δημοτική παράταξη.
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου